Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ, ΕΚΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ



Τ Α Υ Τ Ο Τ Η Τ Α  ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΤΛΟΣ: ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ
ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΣ:
ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ:
ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΙΣ ΗΡΩΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΝ
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΤΥΠΟΛΟΓΙΑ: Λαϊκή λογοτεχνία
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Πολεμικό
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΧΕΔΙΩΝ:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΧΕΔΙΩΝ:
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Βύρων Απτόσογλου
ΚΕΙΜΕΝΑ: Θάνος Αστρίτης (ψευδώνυμο του Στέλιου Ανεμοδουρά)
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
ΕΚΔΟΤΗΣ:
Στέλιος Ανεμοδουράς, Γεώργιος Γεωργιάδης
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ:  Αναστ. Χατζηβασιλείου
ΤΥΠΟΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ: Δίφυλλα συραμμένα με σιδεράκια
ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Έγχρωμο
ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ: Έγχρωμα κόμικς
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Εβδομαδιαία, κάθε Σάββατο
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 2004
ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΟΝΤΟΣ: 2004
ΤΕΥΧΗ/ΤΟΜΟΙ: Τεύχη 100, περίπου
ΣΕΛΙΔΕΣ: 36
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 13,00x18,00
ΧΡΩΜΑ: Ασπρόμαυρο
ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Ελληνική
ISBN:
ΤΙΜΗ:  
ΚΩΔΙΚΟΣ: CG-G-01-03-12

Στην έκδοση των 100 τόμων του «Μικρού Ήρωα», το 1985, (τέταρτη περίοδος), δημιουργήθηκε το πρόβλημα των εξωφύλλων. Τι είχε συμβεί: Οι πρώτοι τόμοι κυκλοφόρησαν χωρίς τα εξώφυλλα των τευχών σε κανονικό μέγεθος παρά μόνο σε σμίκρυνση, στο εξώφυλλο του τόμου. Υπήρξαν διαμαρτυρίες αναγνωστών κι αρνητικά δημοσιεύματα στον τύπο και προκειμένου να κινδυνεύσει η έκδοση, από κάποιο τόμο κι εφεξής έμπαιναν ως ένθετα. Αλλά, ούτε οι ίδιοι οι εκδότες διέθεταν πλήρη σειρά τους, με αποτέλεσμα, όταν ξεπέρασαν τον αρχικό στόχο των τριάντα περίπου τόμων, να ψάχνουν μεταξύ των συλλεκτών. 
Τελικά δε βρέθηκε το εξώφυλλο του αριθμ. 66: «Η κόρη του Ήλιου» παρ’ όλες τις εκκλήσεις τους. Έμεινε, λοιπόν, κενή (λευκή) η θέση στον αντίστοιχο τόμο κι αυτό το γεγονός στιγμάτισε εκείνη την εκδοτική προσπάθεια. Το επόμενο χρονικό διάστημα, κι αφού η διάθεση των τόμων ολοκληρώθηκε, ωρίμασε η ιδέα για μια ανατύπωση αυτοτελών τευχών, δεδομένου ότι στο εμπόριο δεν υπήρχαν διαθέσιμα τεύχη του «Μικρού Ήρωα». Στο μεταξύ, το Μάιο του 2000, απεβίωσε ο δημιουργός του περιοδικού Στέλιος Ανεμοδουράς. Έτσι ο σχεδιασμός ανατράπηκε και τελικά η ανατύπωση, πραγματοποιήθηκε το 2004. Η έκδοση αυτή βρίσκεται σήμερα σε κυκλοφορία. Χρησιμοποιήθηκαν τεύχη κανονικά και ανατυπώσεων της πρώτης περιόδου. Γι΄αυτό, άλλα έχουν αναγραφόμενη τιμή 2000 δρχ κι άλλα 2 δρχ. Τα δεύτερα αποτελούν μεταγενέστερες επενεκδόσεις, όταν είχε αλλάξει η ισοτιμία της δραχμής (1000 παλιές= 1 νέα).

© ΒΕΚ, 2014 ( Από: «Το βιβλίο των κόμικς»)
Απαγορεύεται, ρητά, η αντιγραφή κι αναδημοσίευση του κειμένου ή μέρους του, μ' οποιοδήποτε τρόπο, αυτούσιου ή τροποποιημένου, για εμπορικούς σκοπούς, χωρίς την έγκρισή μου [Ν.2121/1993 (25 Α΄)]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου