Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

ΜΑΡΓΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

COMICOGRAFIMATA
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ 
G_ΟΙΚΟΘΕΝ

ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

[μελέτη σε εξέλιξη]

[117] ΜΑΡΓΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣΘανάσης Μάργαρης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ


Ο Θανάσης Μάργαρης είναι πτυχιούχος Νομικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε για τριάντα χρόνια στον Ο.Α.Ε.Δ. Λάρισας. Ασχολείται με τη συγγραφή διηγημάτων Επιστημονικής Φαντασίας, με την ποίηση, το δοκίμιο και την κριτική παρουσίαση βιβλίων της λογοτεχνίας του φανταστικού, της αστυνομικής λογοτεχνίας και κάθε είδους λογοτεχνίας. Βραβεύτηκε σεδιαγωνισμούς ποίησης και με ειδικό βραβείο προσφοράς στην Επιστημονική Φαντασία. Κείμενα και ποιήματα δημοσίευσαν τα περιοδικά Ε.Φ. "Φανταστικά Χρονικά", "Big Bang" και "Δραματουργοί των Γιανν". Επίσης διηγήματα περιλαμβάνονται στο περιοδικό "ΕΦΖΙΝ" και δοκίμια, ποιήματα και συνεντεύξεις στο Λαρισαϊκό περιοδικό Επιστήμης, Λογοτεχνίας και τέχνης του Φανταστικού "Κοσμική Διάσταση" του οποίου ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας, σε όλο το στήσιμο και τη διάρκεια της πορείας του. Διετέλεσε μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού του Π.Ο.Δ. Λαρισαίων "Γραφή", το οποίο έχει διακόψει την κυκλοφορία του. Άρθρα του δημοσιεύονται κατά καιρούς στον ημερήσιο τύπο της Λάρισας (Ελευθερία). Διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικά έργα. Θεωρείται εκπρόσωπος της λογοτεχνίας του φανταστικού και της Ε.Φ., μαζί με τον έτερο συμπολίτη τον Ρωμοσιό. Σήμερα είναι συνταξιούχος και δραστηριοποιείται στη Λάρισα.


ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

Δύο συλλογές (1) με ποίηση, διήγημα και μονόπρακτα τη δεκαετία του '90
«Ιστορίες της πόλης μας», iwrite.gr, 2014, συλλογικό, συμμετοχή με το διήγημα: «Σκιές στα τοπία μνήμης»
«Στους αχαρτογράφητους τόπους της φαντασίας», Ρενιέρη-Lomicon-shop, 2016, συλλογικό, συμμετοχή με το διήγημα: «Σκιές στα τοπία μνήμης»
«Στο δρόμο για της Πλειάδες», Locus 7-Άλλωστε, 2017 συλλογικό, συμμετοχή με το διήγημα: «Στον Πλανήτη του Υπαρκτού Σουρεαλισμού»

(1) αναζητούνται τα στοιχεία τους

Η αναζήτηση στοιχείων συνεχίζεται...


 _____________________
© ΒΕΚ, 2017
Απαγορεύεται, ρητά, η αντιγραφή κι αναδημοσίευση του κειμένου ή μέρους του, μ' οποιοδήποτε τρόπο, αυτούσιου ή τροποποιημένου, χωρίς την έγκρισή μου [Ν.2121/1993 (25 Α΄)]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτεινόμενη ανάρτηση

Ηλιοθαλασσένια

COMICO GRAFIMATA G_ΨΗΦΙΔΕΣ [15]   Ηλιοθαλασσένια Ηλιοθαλασσένια Περί την δύσιν του ηλίου θα ήτον. Όραμα ή αισθητόν τι...