Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

ΓΚΑΝΑΣ ΜΕΛΑΝΔΡΟΣ

COMICOGRAFIMATA
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ 
G_ΟΙΚΟΘΕΝ

ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ και ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

[μελέτη σε εξέλιξη][99] ΓΚΑΝΑΣ ΜΕΛΑΝΔΡΟΣΜέλανδρος Γκανάς
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 


Ο Μέλανδρος Γκανάς γεννημένος το 1978 στη Μεσσηνία (πλέον κατοικοεδρεύει στη Λάρισα), από όταν θυμάται τον εαυτό του διαβάζει και συλλέγει κόμικ. Υπήρξε επί σειρά ετών moderator στο greekcomics.gr. Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνος στο φεστιβάλ Comicdom Con Athens στον τομέα των αυτοεκδόσεων/fanzines και art director σε δεκάδες άλλα (Εν Αιθρία, Influence festival, Kομιξοκατάσταση, Καμπίσιοι Δημιουργοί  κ.α.). Έχει δημιουργήσει το smallpressblog.blogspot.gr, blog στο οποίο καταλογογραφεί τις small press εκδόσεις κόμικ, που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.

Τα τελευταία 10 χρόνια, ασχολήθηκε σε διάφορους τομείς της 9ης τέχνης.  Με μόνιμη στήλη ως αρθρογράφος στο site comicdom.gr. μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κόμικ, σεναριογράφος και εκδότης, ομιλητής σε διάφορα panels και workshops σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Είναι επίσης ο δημιουργός των Εκδόσεων του Κάμπου, μία ανεξάρτητη εκδοτική για κόμικ με βάση την Ελλάδα, η οποία αριθμεί πάνω από 90 εκδόσεις κόμικ εώς τώρα. Το κόμικ του Freakshow (σε σχέδιο του Νίκο Γιαμαλάκη), κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο στην κατηγορία αυτοεκδόσεις, στον νεοσύστατο τότε θεσμό των Ελληνικών Βραβείων Κόμικ (Ε.Β.Κ.).

 ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ


"Freakshow", αυτοέκδοση, κόμικ, σενάριο


Η αναζήτηση στοιχείων συνεχίζεται...
 _____________________
© ΒΕΚ, 2017
Απαγορεύεται, ρητά, η αντιγραφή κι αναδημοσίευση του κειμένου ή μέρους του, μ' οποιοδήποτε τρόπο, αυτούσιου ή τροποποιημένου, χωρίς την έγκρισή μου [Ν.2121/1993 (25 Α΄)]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτεινόμενη ανάρτηση

Ηλιοθαλασσένια

COMICO GRAFIMATA G_ΨΗΦΙΔΕΣ [15]   Ηλιοθαλασσένια Ηλιοθαλασσένια Περί την δύσιν του ηλίου θα ήτον. Όραμα ή αισθητόν τι...