Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

ΦΟΒΕΡΑ CINE - ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ, Η ΤΑΙΝΙΑ

ΦΟΒΕΡΑ CINE - ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ

ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

GC-C-02-01-4
Ο Αλέκος Τζαννετάκος είναι ίσως ο ηθοποιός που έφαγε τις περισσότερες σφαλιάρες. Τις θεαματικότερες όμως και πιο ηχηρές δοκίμασαν οι κυρίες του ελληνικού σινεμά. Η αντρική παλάμη δε σεβάστηκε ούτε την πιο μεγάλη μας ηθοποιό τη Μαίρη Αρώνη. Είμαι σίγουρος ότι ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, όταν τελείωσε το γύρισμα, θα της ζήτησε συγγνώμη. Οι σκηνές όμως έπρεπε να είναι αληθινές κι όχι αληθοφανείς, κατά τους κανόνες της κινηματογραφικής τέχνης, για να αποδοθεί πειστικά η κορύφωση της έντασης. Η "προετοιμασία" του ή της ηθοποιού που θα δεχόταν το χαστούκι διακρίνεται αν παρακολουθήσει κανείς καρέ καρέ στιγμιότυπα αυτού του είδους.
ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ, λοιπόν, στον ελληνικό κινηματογράφο... GC-C-02-01-4... πλάνο 4Α...κλακέτα..πάμε!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
ΝΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΟΥΝ ΤΑ (10) ΠΛΑΝΑ. ΑΠΟ ΤΟ (11) ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΗ


ΠΛΑΝΟ ΠΡΩΤΟ


Αλίκη Βουγιουκλάκη-Δημήτρης Παπαμιχαήλ στην ταινία "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο" σε σκηνοθεσία και σενάριο Αλέκου Σακελλάριου της Φίνος Φιλμ (1959)

GC-C-02-01-4ΑΠΛΑΝΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Μαίρη Αρώνη-Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στην ταινία "Μια τρελή τρελή οικογένεια" σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, σενάριο Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη της Φίνος Φιλμ (1965)

GC-C-02-01-4Β


ΠΛΑΝΟ ΤΡΙΤΟ


Τζένη Καρέζη-Ντίνος Ηλιόπουλος στην ταινία "Το κοροϊδάκι της δεσποινίδας" σε σκηνοθεσία και σενάριο Γιάννη Δαλιανίδη της Αφοι Ρουσσόπουλοι (1960)

GC-C-02-01-4Γ


ΠΛΑΝΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

ΒΙΚΥ ΒΑΝΙΤΑ-ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ στην ταινία "Ένας τρελός γλεντζές" σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, σενάριο Κώστα Πρετεντέρη της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος (1970)

GC-C-02-01-4Δ

ΠΛΑΝΟ ΠΕΜΠΤΟ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ στην ταινία "Ο Ηλίας του 16ου" σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, σενάριο Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου της Φίνος Φιλμ (1959)

GC-C-02-01-4Ε

ΠΛΑΝΟ ΕΚΤΟ


ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ-ΒΑΣΙΑ ΤΡΙΦΥΛΗ στην ταινία "Ο παλαβός κόσμος του Θανάση" σε σκηνοθεσία ΝτίνουΚατσουρίδη, σενάριο Ντίνου Κατσουρίδη και Γιώργου Λαζαρίδη (1979)
Το χαστούκι το ρίχνει η Βάσια που όμως έχει χάσει την ισορροπία της από τη δύναμη που κατέβαλε

GC-C-02-01-4ΣΤ


ΠΛΑΝΑ ΕΒΔΟΜΟ, ΟΓΔΟΟ

ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ στην ταινία "Ο τρελοπενηντάρης" σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, σενάριο Κώστα Πρετεντέρη, της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος (1971)

GC-C-02-01-4Ζ, GC-C-02-01-4Η


ΠΛΑΝΟ ΕΝΑΤΟ
ΛΙΑΡΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ στην ταινία: "Ο Τζαναμπέτης" σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, σενάριο Κώστα Πρετεντέρη, της "Καραγιάννης-Καρατζόπουλος" (1969). Το πιο αριστοτεχνικό χαστούκι του ελληνικού κινηματογράφου!

GC-C-02-01-4Θ


ΠΛΑΝΟ ΔΕΚΑΤΟ


ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ-ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ στην ταινία: "Η ζηλιάρα" σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη, σενάριο Ν. Τσεκούρα της "Καραγιάννης-Καρατζόπουλος" (1968)

GC-C-02-01-4Ι

υπό επεξεργασία, συνεχίζεται.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου