Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΑΘΗΣΑΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΚΟΜΙΞ 2: ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ, ...Ο

COMICOGRAFIMATA
ΑΘΗΣΑΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ 
ΣΠΑΝΙΑ ΚΟΜΙΞ

[ 2 ] ...Ο ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ


CG-C-01-04-2



Προπαγανδιστικό κόμικ συνεχείας (;) Δε γνωρίζουμε το περιεχόμενό του και συνεπώς μέχρι να βρεθεί δεν μπορούμε να δώσουμε κανένα παραπάνω στοιχείο. 


(πηγή: Βασιλική Μετατρούλου)

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ

ΣΠΑΝΙΟ

Σπανιότητα 10/10.

______________________

Σημείωση 1η: Ο τίτλος του εντύπου δεν αναφέρεται στην πληρότητά του για ευνόητους λόγους
Σημείωση 2η: Η ανάρτηση είχε κατέβει, διότι υπήρξε μια πληροφορία πως το έντυπο ήταν απλά ένα εικονογραφημένο περιοδικό. Δεν επιβεβαιώθηκε όμως.
Σημείωση 3η: Η "πηγή" δεν ανέφερε περισσότερα στοιχεία, μετά το μήνυμα -απάντηση του blog, που παρατίθεται παρακάτω, ώστε να καταλάβουμε περί τινος πρόκειται:

Απάντηση του blog στην "πηγή"

"Καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε που μπήκατε στον κόπο να μας ενημερώσετε. Δεν είχαμε διαβάσει τη μεταγενέστερη ανάρτησή σας κι έτσι μείναμε με την εντύπωση πως είχε υποπέσει στην αντίληψή σας μόνο το εξώφυλλο και -περίπου- το περιεχόμενο του έντυπου. Αν όντως αληθεύουν όλα αυτά που γράφετε τότε πρόκειται για ΤΗΝ ανακάλυψη!
Κι αναφερόμαστε στην επιρροή που θα έχει στην ιστορία των έντυπων κόμικς στην Ελλάδα κι ουδέποτε στο περιεχόμενο.
Δηλαδή αν το περιοδικό είναι κόμικ, σύμφωνα με τον καθιερωμένο ορισμό των κόμικς κι εκδόθηκε το 1948 τότε πιθανόν να προηγείται αυτού που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ως πρώτο, τυπωμένο αυτόνομα, κόμικ: τον "Μπιμπίκο εφευρέτη" (περ. 1950).
Το κόμικ δεν καταλογογραφείται ούτε στον Κυριάκο ΚάσσηΕλληνική Παραλογοτεχνία και κόμικς», ΙΧΩΡ, 1986) ούτε στον «Πρώτο Κατάλογο Ελληνικών Εκδόσεων Κόμικς», εκδ. Esperos Comics, 2011. Η αξία του ευρήματος πολλαπλασιάζεται αν έχουμε να κάνουμε με σειρά 15θήμερων τευχών!
Για την πληρέστερη ενημέρωση όλων των φίλων των κόμικς εναπομένει να υποβληθείτε στον κόπο να γνωστοποιήσετε, μέσω του blog σας, τα απαραίτητα βιβλιοθηκονομικά στοιχεία του εντύπου: εκδότης-σκιτσογράφος-θεματολογία-αριθμός σελίδων, διαστάσεις, αριθμός τεύχους, κ.λπ. (δείτε μια οποιαδήποτε παρουσίασή μας).
Το κόμικ, μετά τη δήλωσή σας πως έχετε στα χέρια σας ένα αντίτυπο, μεταπηδάει στην κατηγορία των σπάνιων κόμικς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου