Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

ΦΥΓΗ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ


COMICOGRAFIMATA
G_ΨΗΦΙΔΕΣ

ΛΑΜΠΗΔΟΝΕΣ

[ 11 ] ΦΥΓΗ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ

...έγειρε πίσω, λυγίζοντας τα γόνατα κι έμεινε να κοιτά με απορία τον ουρανό. 

 Φυγή στο άγνωστο
ΤΟ ΚΡΥΟ ΔΡΙΜΥΤΑΤΟ και το χιόνι έπεφτε αδιάλειπτα. Ήταν, ωστόσο, βαριά ντυμένος. Η χλαίνη τον κάλυπτε ολόκληρο και το κράνος τον προφύλασσε απ’ τις χιονονιφάδες, που χοροπηδούσαν γύρω του και του εμπόδιζαν την ορατότητα. Το όπλο, στο χέρι του, γεμάτο. Οι παλάσκες, στη ζώνη, τίγκα στις σφαίρες. Ακούστηκε, στο ράδιο αρβύλα, ότι οι Άλλοι είχαν πλησιάσει στις θέσεις τους. Κι απόψε, η βραδιά ήταν ιδανική να προωθηθούν στα ενδότερα. Γι’ αυτό είχαν βάλει επί πλέον σκοπιές, μην αιφνιδιαστούν.  
  Το στρατόπεδο βρισκόταν κοντά στο ποτάμι κι ολόγυρα απλωνόταν απέραντη πεδιάδα. Επισφαλής οχυρωματική θέση, το καταλάβαινε κι ο ίδιος. Ποιοι άσχετοι γαλονάδες την είχαν σχεδιάσει; Οι Άλλοι μπορούσαν να επιτεθούν από οπουδήποτε και να τους ρίξουν στα λασπωμένα και βρώμικα νερά του χείμαρρου. 
Φύλαγε απ’ τη μεριά της σιδηροδρομικής γραμμής και σάρωνε με το βλέμμα του τη δεντροστοιχία με τις λεύκες. Κατουριόταν, αλλά με τα τόσα που φόραγε το ξέχασε αμέσως.
Το τραίνο ακούστηκε από μακριά που ’ρχόταν ολοταχώς και σε λίγο φάνηκαν τα δυνατά του φώτα. Ήταν μακρύ· βαρέθηκε να βλέπει τα βαγόνια του να εναλλάσσονται μπροστά στα μάτια του. Διέκρινε και κεφάλια. Άντρες και γυναίκες. Οι άντρες θα κοιτούσαν, με τρόπο, τις γάμπες των γυναικών και κείνες θα κρυφοχαίρονταν, στο προαιώνιο παιχνίδι της ζωής.
Περνώντας και το τελευταίο βαγόνι, το ακολούθησε με το βλέμμα του, στρέφοντας το κεφάλι, σα να ήθελε ν’ αποδράσει μαζί του στο άγνωστο. Δεν τον ένοιαζε ο τελικός προορισμός, μόνο να ’φευγε από κει! Για ελάχιστα, όμως μοιραία, δευτερόλεπτα αφαιρέθηκε. Ο Απέναντι, που τον είχε χρεωμένο και τον σημάδευε, ανασηκώθηκε και το Μάνλιχερ γάβγισε.  
Τον είδε στο τελευταίο κλάσμα του προσωπικού του χρόνου. Ολόιδιος του φάνηκε, λες κι ήταν ο δίδυμος αδελφός του. Το φονικό κρακ δεν το άκουσε ποτέ. Μόνο, έγειρε πίσω, λυγίζοντας τα γόνατα κι έμεινε να κοιτά με απορία τον ουρανό. Το άγνωστο.  
“Ας είναι κι έτσι” σκέφτηκε και βούλιαξε στο χιόνι.

________________________________

CG-G-02-01-11

©ΒΕΚ 21-11-16
Απαγορεύεται, ρητά, η αντιγραφή κι αναδημοσίευση του κειμένου ή μέρους του, μ' οποιοδήποτε τρόπο, αυτούσιου ή τροποποιημένου, χωρίς την έγκρισή μου [Ν.2121/1993 (25 Α΄)]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου