Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ





ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Ένα κόμικ στο οποίο ο ζωγράφος Κοσμάς Κρούσσος εικονογραφεί με ταλέντο οκτώ γουστόζικες και κωμικές ιστοριούλες από το δίτομο έργο του ιστοριοδίφη και λαογράφου Χρήστου Βουνά : «Κεφαλονίτικες Ηθογραφίες».
Στην αρχή κάθε ιστορίας παρουσιάζονται τα κεντρικά πρόσωπα σκιτσαρισμένα με γλαφυρό και ΄΄αρχιτεκτονικό΄΄ τρόπο και στη συνέχεια εκτυλίσσεται το γεγονός μέσα σε ορθογώνια ή τετράγωνα πλαίσια.  Μεταξύ των πλαισίων παρεμβάλλονται μικρά κείμενα από τα βιβλία, που συνδέουν την εικονογραφήγηση με το αυθεντικό έργο.
Τα σκίτσα παρουσιάζουν δρώμενα  του κοινωνικού βίου των κατοίκων του Αργοστολίου και του Ληξουρίου μιας περασμένης εποχής, με ρεαλιστικό τρόπο, ενώ σχεδιάζονται φημισμένα κτίρια εκείνης της εποχής, όπως το Μαρκάτο, που καταστράφηκαν στο φονικό σεισμό του 1953, διασώζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ξεχασμένες μνήμες.
Τα σχέδια είναι παραστατικά, η κίνηση είναι ευδιάκριτη, τα σκηνικά και τα ενδύματα παραπέμπουν στο ύφος της τότε εποχής.
Η  προσπάθεια του καλλιτέχνη είναι αξιέπαινη διότι κατόρθωσε να ζωντανέψει σκηνές μέσα από τις κιτρινισμένες σελίδες βιβλίων, που δεν κυκλοφορούν πλέον στο εμπόριο.
Να επισημάνουμε ένα σημαντικό γεγονός·  στην έκδοση του κόμικ βοήθησαν δύο χορηγοί του Αργοστολίου, επώνυμοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

T Α Υ Τ Ο Τ Η Τ Α  ΕΝΤΥΠΟΥ

ΤΙΤΛΟΣ: ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ
ΥΠΕΡΤΙΤΛΟΣ:
ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ: ΠΑΛΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ
ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ:
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΤΥΠΟΛΟΓΙΑ: Κόμικς αμιγούς μορφής
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Χιουμοριστικά κόμικς
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΧΕΔΙΩΝ: ΚΟΣΜΑΣ ΚΡΟΥΣΣΟΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΧΕΔΙΩΝ:
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΚΟΣΜΑΣ ΚΡΟΥΣΣΟΣ
ΚΕΙΜΕΝΑ: ΚΟΣΜΑΣ ΚΡΟΥΣΣΟΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
ΕΚΔΟΤΙΚΗ/ΕΚΔΟΤΗΣ: ΚΟΣΜΑΣ ΚΡΟΥΣΣΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ/ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ:
ΤΥΠΟΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ/ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΣ:
ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Έγχρωμο
ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ: Έγχρωμο
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Άπαξ
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 2009
ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΟΝΤΟΣ: 2009
ΤΕΥΧΗ/ΤΟΜΟΙ: 1
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ: 36
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 21,00x27,00
ΧΡΩΜΑ: Έγχρωμο
ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Ελληνική
ISBN/ISSN:
ΤΙΜΗ: € 10
ΚΩΔΙΚΟΣ CG: CG-C-01-01-151

© ΒΕΚ, 2016 ( Από: «Το βιβλίο των κόμικς»)
Απαγορεύεται, ρητά, η αντιγραφή κι αναδημοσίευση του κειμένου ή μέρους του, μ' οποιοδήποτε τρόπο, αυτούσιου ή τροποποιημένου, χωρίς την έγκρισή μου [Ν.2121/1993 (25 Α΄)]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου